Selecteer regio  
Global contacts

We operate in more than 50 countries around the world. If your country is not on the list, please refer to our global contacts.

View contacts
Global contacts

We operate in more than 50 countries around the world. If your country is not on the list, please refer to our global contacts.

View contacts
Global contacts

We operate in more than 50 countries around the world. If your country is not on the list, please refer to our global contacts.

View contacts
Global contacts

We operate in more than 50 countries around the world. If your country is not on the list, please refer to our global contacts.

View contacts
Global contacts

We operate in more than 50 countries around the world. If your country is not on the list, please refer to our global contacts.

View contacts
Over ISS

Historiek

ISS, zoals we dat vandaag kennen, werd opgericht in 1934, maar de oorsprong van het bedrijf gaat terug tot 1901. ISS was aanvankelijk een bedrijf dat nachtwakers inzette bij plaatselijke bedrijven. Hoewel ISS begon uit te breiden en te groeien, bleef het toch vasthouden aan dezelfde waarden. Ons personeel heeft altijd al centraal gestaan in ons bedrijf. We kunnen rekenen op betrouwbare, bekwame en onafhankelijke medewerkers die verantwoordelijkheid nemen en voldoening halen uit hun werk en in ruil respect en goede arbeidsomstandigheden verwachten.

Het begin

Het verhaal begint in 1901

Het begon allemaal met het beveiligingsbedrijf Kjøbenhavn-Frederiksberg Nattevagt dat werd opgericht door een stoffen-handelaar, Marius Hogrefe. Enkele jaren na de oprichting koopt de ambitieuze advocaat en ijverige zakenman, C. L. David, een aandeel in het kleine beveiligingsbedrijf. Hij zou een doorslaggevende rol spelen bij het succes van het beveiligingsbedrijf, en bijgevolg de oprichting van ISS zoals we dat vandaag kennen.

Het beveiligingsbedrijf groeide gestaag, veranderde zijn naam in De Forenede Vagtselskaber (DFVS – De Verenigde Beveiligingsbedrijven) en nam directeur Philip Sørensen, een echte ‘man vol ideeën’, in dienst.

De ingeving

Op een dag kreeg directeur Sørensen een goed idee, dat in 1934 leidde tot de oprichting van Det Danske Rengøringsselskab (DDRS – Het Deense Schoonmaakbedrijf). 

De ploegdienst van de nachtwakers eindigde om vier uur ‘s nachts, maar de medewerkers van het gebouw kwamen pas om acht uur toe op het werk. Als het beveiligingsbedrijf die kloof zou kunnen dichten door het gebouw in de tussentijd schoon te maken, wat toch moest gebeuren, dan zou er altijd iemand ter plekke zijn om een oogje in het zeil te houden. 

En zo ontstond het eerste idee voor een geïntegreerde facilitaire dienstverlening waarbij de belangen van de klant ter harte werden genomen.

Oog voor het welzijn van het personeel

ISS heeft altijd veel aandacht geschonken aan en zich sterk ingezet voor de gezondheid en het welzijn van zijn medewerkers - met name de professionele dienstverleners. Tijdens de Tweede Wereldoorlog nam het bedrijf een van ‘s werelds eerste humanresourcesmanagers, Gerda Buhl, in dienst. 

Gerda Buhl was een van de drijfveren in het bedrijf achter de professionalisering van het beroep van eerstelijnsmedewerker. Zo ijverde ze voor betere arbeidsomstandigheden, zorgde ze voor uniformen en bedacht ze nieuwe titels voor de verschillende categorieën van werknemers. Daarnaast zorgde ze ervoor dat alle dienstverleners continu werden getraind en opgeleid. Ze richtte ook een ‘welzijnsafdeling’ op en hielp medewerkers bij kredietregelingen, het vinden van een huis en andere zaken.

Nieuwe generatie en nieuw paradigma

In 1962 nam de 34-jarige ingenieur, Poul Andreassen, de fakkel over. Hij zou uiteindelijk 33 jaar aan het roer blijven staan. Hij voerde een paradigmaverschuiving door en legde een nieuwe norm vast voor de ondernemersgeest. 

Poul Andreassen kreeg de bijnaam PA. Tijdens zijn mandaat concentreerde hij zich op het uitbouwen van een sterke ondernemersgeest en maakte hij van ISS een internationaal bedrijf. Hij voerde opleidingsprogramma’s voor managers in en richtte het ISS Center for Service Management Development op, dat later werd omgedoopt tot ISS University.

De ISS-Groep

Door de jaren heen groeide DDRS uit tot een grote internationale onderneming met dochterondernemingen in meer dan 10 landen. Zo ontstond de International Service System Group (ISS-Groep). 

In 1973 - 11 jaar nadat Poul Andreassen de fakkel overnam - bestond ISS uit 32 bedrijven in 11 landen met in totaal 35.000 medewerkers en een omzet van 87,5 miljoen €.

Alle wereldwijde dochterondernemingen legden verantwoording af aan Poul Andreassen. Hij was het onbetwiste middelpunt van elke ontwikkeling, dynamiek en draagkracht bij ISS.

ISS verovert de wereld

In de jaren 80 stelde Poul Andreassen een zeer ambitieus doel voor ISS - de groep moest in de volgende vier jaar zijn omzet en personeels-bestand verdubbelen. ISS werd actief op de Amerikaanse markt.

In 1989 bereikte ISS de kaap van 100.000 medewerkers en werd daarmee een van ‘s werelds grootste dienstverlenende bedrijven.

In 1993 kocht ISS de National Cleaning Group in de VS, een groep met 20.000 personeelsleden die de omzet en het personeelsbestand van ISS in de VS deed verdubbelen.

In 1994 werd de ISS University opgericht, die moest uitgroeien tot een ‘internationaal kenniscentrum voor ontwikkelingen' binnen ISS.

Op 1 oktober 1995 werd CEO Poul Andreassen bij ISS opgevolgd door Waldemar Schmidt, die de functie van CEO van de Groep ISS op zich nam.

Create 2005

Aan het begin van het nieuwe millennium was het duidelijk dat ISS - met zo’n 270.000 medewerkers - een nieuwe strategie nodig had. Die nieuwe strategie kreeg de naam Create2005, een vijfjarenstrategie die in 2000 werd gelanceerd. 

De nieuwe CEO van de Groep, Eric Rylberg, stond achter deze strategie en de beslissing om ISS om te vormen van een internationale schoonmaakorganisatie tot een wereldwijde dienstverlenende groep en leverancier van geïntegreerde facilitaire diensten.

The ISS Way volgen

The ISS Way Strategy werd in 2008 gelanceerd en heeft sindsdien de tand des tijds doorstaan. Ze legde de basis voor de succesvolle beursintroductie en de daaropvolgende beursnotering van ISS op de Copenhagen Stock Exchange in 2014.

Keuzes maken staat centraal in The ISS Way Strategy. Ze richt zich op duidelijkheid over de klantgerichte segmenten, de verstrekte diensten en de wereldwijde locaties waar ISS die diensten verleent. Om schaalvoordelen te behalen, moet ISS het volume benutten door inkoopactiviteiten beter af te stemmen, de best practices die de organisatie ontwikkelt te delen en proactief de uitgebreide kweekvijver van talenten te beheren.

GREAT - een nieuw draaiboek

Een groot gedeelte van de ISS Way-strategie werd al verwezenlijkt, maar om ook de rest van de strategie sneller in praktijk te kunnen brengen, werd in 2014 GREAT geïntroduceerd. Jeff Gravenhorst werd in april 2010 CEO van de Groep en staat sindsdien aan het roer van ISS. Hij is de drijvende kracht achter de strategie en leidt ISS naar de ambitieuze visie om de beste dienstenorganisatie ter wereld te worden.

Vooruitgang blijven boeken

ISS blijft in 2017 verder werken aan zijn ambitieuze visie - de beste dienstenorganisatie ter wereld worden. Voor het vijfde jaar op rij kreeg ISS de hoogst mogelijke waardering van vijf sterren van de International Association of Outsourcing Professionals (IAOP).

In april nam ISS Guckenheimer over, een toonaangevend catering-bedrijf uit de VS. Verder voltooide ISS ook de overname van SIGNAL, een bedrijf voor strategisch werkplekbeheer en -ontwerp.

Met het oog op innovatie richtte ISS ook de Corporate Garage op, een innovatieve en autonome eenheid buiten ISS die bedoeld is om de innovatiekracht van het bedrijf de vrije loop te laten.

White books

224x100_whitebooks
Over de laatste jaren heeft ISS een reeks van 5 white books over de toekomst perspectieven van de FM industrie gepubliceerd.

Lees de White books

White Papers

224x100-white-papers
Lees hier alles over de tendensen en ontwikkelingen in outsourcing en facility management, en over people, service en workplace management.

Lees de White papers

Volg onze blog

224px100px_traineeblog
Krijg inzicht in de toekomst van facility managment, outsourcing en workplace management. Onze blog heeft wekelijks nieuwe posts !

Lees onze blog